U070
produkt = Nový ; jakost = 1; záruka = 24 měsíců; doprava = ZDARMA! - Kurýr GLS dobírka
MEGA AKCE - Doprava ZDARMA !!! Kurýrní služba - dobírka - Zboží Vám doručí Kurýr přímo domů
Zboží skladem doručení do 24-48h!
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Turbo kvasnice pro ovocné kvasy
Proč používat turbo kvasnice do ovocných kvasů?
- Výtěžnost kvasu je až dvojnásobná oproti přírodnímu kvašení nebo při použití vinných kvasnic
- Výsledný produkt získá výraznější chuť a vůni
- Kvašení proběhne tzv. „dosucha“ (bez zbytkového cukru)
- Zamezení zkažení kvasu
- Rychlý a čistý kvasný proces
Vysoká výtěžnost ovocných kvasů za použití turbo kvasnic:
Turbo kvasnice se skládají ze speciálně kultivovaných čistých kvasnicových kmenů a kvalitních živin. Díky tomu jsou vysoce odolné vůči alkoholu, a to až do 23 %. Pokud při založení kvasu nepoužijete žádné kvasnice nebo použijete kvasnice vinné, kvasný proces se zastaví bez použití kvasnic na 10 %, a při použití vinných kvasinek maximálně na 12 % obsahu alkoholu v kvasu a kvasinky následně uhynou. Při použití turbo kvasnic může ovocný kvas dosáhnout až 18 % + obsahu alkoholu v kvasu a konečná výtěžnost produktu může být až dvojnásobná (výtěžnost se odvíjí také od kvality ovoce použitého pro založení kvasu a od teplotních podmínek při kvasném procesu).
Výraznější vůně a chuť výsledného produktu:
Při použití turbo kvasnic docílíte vysokého obsahu alkoholu v kvasu, a díky tomu se znásobí macerace ovoce. Následná vůně a chuť finálního produktu je silnější a chutnější.
Vykvášení „dosucha“:
Vysoká tolerance turbo kvasnic vůči alkoholu, umožňuje kompletní vykvašení veškerého přírodního zkvasitelného cukru. Kvasnice zahynou ve chvíli, kdy již není v kvasu žádný cukr, který by přetvářeli na líh. Při dodržení veškerých podmínek důležitých pro kvalitní kvasný proces, nebudou po skončení kvasného procesu žádné ztráty a výtěžnost bude maximální.
Zamezení zkažení kvasu:
Vysoký obsah alkoholu v kvasu kvas zakonzervuje. Při dosažení 15 % alkoholu v kvasu (po ukončení kvasného procesu) se kvas tak zvaně „zalihuje“ a znemožní se plesnivění kvasu i druhé kvašení (přírodní kvasinky uhynou při 8 až 10% alkoholu). Ovocný kvas, který vykvasil za pomocí turbo kvasnic a má vysoký obsah alkoholu vydrží i rok, aniž by byl znehodnocen.
Rychlý a čistý kvasný proces:
Při použití turbo kvasnic do ovocného kvasu se kvasný proces urychlí, při vhodných podmínkách může kvasný proces trvat pouze 4 - 6 dní.
Doporučený postup při zakládání 100 litrů ovocného kvasu za použití turbo kvasnic:
Příprava ovoce:
Ovoce by mělo být očištěné a veškeré plesnivé části musí být odstraněny. Pro nejkvalitnější výsledek se doporučuje ovoce moštovat a nechat kvasit pouze ovocnou šťávu. Dalším způsobem je podrcení ovoce. Takto ošetřené a předpřipravené ovoce založíme do kvasné nádoby. Nezapomeňte kvasnou nádobu před použitím dobře vyčistit!
Enzymy:
Doporučujeme používat enzymy, které rozloží buničinu a ovocný kvas tak bude lépe prokvášet. Enzymy se do ovoce/tvrdých plodů aplikují před přidáním turbo kvasnic - v opačném případě mohou enzymy kvasnice zahubit.
Všechny enzymy a více informací o nich naleznete zde!
Na 100 litrů ovocného kvasu doporučujeme enzym Distizym FM (30 ml)
Na 100 litrů kvasu z tvrdých plodin (brambory) doporučujeme enzym Distizym FM TOP (10 ml)
Turbo kvasnice:
Při přidávání turbo kvasnic do kvasu postupujte následovně: V teplé vodě rozmíchejte 2 až 6 kg cukru (množství cukru odvisí od použitých kvasnic). Cukerný roztok necháme zchladit na 30 °C a přidáme kvasnice. Vše pořádně promícháme a vlijeme do připraveného ovocného kvasu. Cukernatý roztok s kvasnicemi a kvasem také pořádně promícháme. Cukr podpoří start, rychlost a účinnost turbo-kvasnic. Kvasnice jako první zpracují přidaný cukr, takže produkt po destilaci rozhodně nebude „škrábat“. Pokud přesto uživatel nechce přidávat žádný cukr, může kvasnice aplikovat přímo do kvasné nádoby s připraveným ovocným kvasem. Pro nejrychlejší výsledek je dobré mít kvas uložen při okolní teplotě 18° C. Naopak by neměl být uložen v prostředí, kde je teplota nižší než 12 °C nebo vyšší než 35 °C - následkem takových teplot může být uhynutí kvasnic nebo snížená schopnost kvašení.